ТАНЧЕРКИ – НАЈДОБРИ БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈА

ОУ „Блаже Конески

Konevci najdobri bez konkurencija na Mak baletАнгела Јакимоска, Исидора Конеска, Ангела Камческа, Симона Аврамоска, Александра Стојаноска, Лиле Пирганоска, Вероника Томеска, Фросина Трајкоска и Хелена Зографоска со танцувачките вештини под менторство на Оливер Благојевски од ОУ „Блаже Конески“ беа прогласени за почесни победници на годинашниот Мак балет во Штип. Девојките, како танцова група „New generation“, четврта година во континуитет го “зграпчуваат” првото место на државно ниво. Затоа се гордее училиштето. Сцената грмеше од прекрасната изведба на т.н. балетска точка Macedonia jump style, која изобилуваше со елементи на модерни танцови. Дури и го добијаа епитетот „најдобри без конкуренција“.

Девојките претходно успешно се претставија и на меѓународната ревија “Зогаријада” во Љубљана, Словенија. 

Loading