ЗАВЕТ ЗА ИЗВИДНИШТВО

Novi verni izvidniciЗа празникот на градот, на свечена церемонија, вкупно 30 деца, членови на И.О. Феникс, положија завет дека ќе ја сакаат татковината, ќе им помагаат на другите, придржувајќи се кон извидничките закони. “Крунисани” со шамии околу вратот, со крената рака со четири свиткани прста и ставајќи потпис го дадоа ветувањето со кое официјално станаа извидници и се приклучија кон големото извидничко-скаутско семејство во светот.

Првпат по многу време, се положува свечен завет за извидник. 

Loading