ВОЗРАСНИТЕ КАКО СРЕДНОШКОЛЦИ

СОУ „Кузман Јосифоски – Питу“

СОУ „Кузман Јосифоски – Питу“, ги отвори вратите за школување и на возрасни. На оние кои од разни причини не “стигнале” да ја стекнат саканата соодветна наобразба, им се нуди враќање во средношколските клупи. Кадрите со кои располага училиштето преку програмата „Образование за возрасни“ се спремни да им излезат во пресрет на заинтересираните во едуцирањето и најпосле да станат деловен секретар, техничар за трговија и маркетинг или економски техничар. 

Loading