ЗЕНИТ ПРЕТВОРЕН ВО МОДНА КРЕАЦИЈА

Fustani i zdolnista konstruirani od vesnikВесникот Зенит на неколку млади, предводени од волонтерка од Франција, им послужи за материјал за модни креации. Страниците на весникот ги претворија во корсети и раскошни фустани, дури и во машко шкотско здолниште. Со младиот студент по текстил, дизајн и менаџмент, Сашо Зуламоски, на работилницата прво дебатираа за модата и дизајнот, а потоа изработија необични креации кои завршија на модна ревија во НВО. 

Loading