Средношколци – вешти во боево гаѓање

Najmladi, ama najvesti vo gagjanjeПрилепска екипа од 20 средношколци се покажа успешна во гаѓање со автоматска пушка 7.62 мм во кичевско на организираниот настан од резервните офицери на Македонија. Иако учествуваа првпат и по претходна кратка обука, меѓу 100те учесници, постигнаа најдобри резултати во боево гаѓање.  

Ништо помалку вешти не беа претставниците од здружението Прилепски бранители. Гаѓањето го заокружија со војничко гравче во кичевската касарна. 

Loading