СЕЌАВАЊЕ НА ХЕРОЈОТ

Во СОУ “Орде Чопела”

СОУ “Орде Чопела”, со низа активности го прослави патрониот празник, 9-ти април, дента кога ѕверски бил убиен народниот херој од НОБ, чие име го носи оваа образовна институција. За патронот се играло мал фудбал, имало литературно читање, а круна на одбележувањето бил турнирот во шах за професорите.

На вторитот дел беше положено свежо цвеќе пред бистата на Орде Чопела во училиштето, на Могилата, и на Варош. Врв на честа за патронот се стави со академија во театарот.

Loading