Модерен танц

Сите љубители на модерниот танц на 2 октомври во салата Сонце имаат прилика да следат танцов натпревар. Порано, но натпреварувачите веќе ги вежбаат своите чекори. Организатор е Танцовиот спортски клуб. Натпреварувачите играат латино и стандарни танци. Ќе учествуваат членовите од клубот Темпо кои тренираат во ОУ “Кочо Рацин”. Во клубот членува најдобрата танчерска двојка, Теодора Зероска и Бобан Русески, зад која стои учество на многу натпревари во земјава и многу награди.

Loading