ДЕЦА ЗГОТВИЈА СЛАТКИ ЗА ДЕЦА

Во ОУ “Добре Јованоски”

Млади готвачи, ученици од ОУ “Добре Јованоски”, им ги подарија своите кулинарски креации, зготвени своја работилница, на децата од градинката во Тризла. Учениците од 5-2 одд., обработувајќи песна, се инспирирале да направат готварска работилница. Заедно со наставничката Верче Чакмакоска, нивните мајки и баби разменија рецепти и приготвија торти, колачи, салати. Слатките и солените “трудови”, создадени со вештите раце на децата, помогнати од повозрасните, станаа вкусна храна за децата од градинката Тризла. Нема да ја завршат дружбата повозрасните од училиштето и помалите од градинката. Се носат со повеќе идеи да ја продлабочат соработката за да си помогат едни на други во откривањето на тајните на животот.

Loading