РЕПРИЗА НА “САРАЕВО”

Второ издание в понеделник ќе доживее претставата Сараево од Горан Стефановски, која ја изведуваат 23 ученици од сите класови од Гимназијата “Мирче Ацев”. Успешноста и преполната сала на премиерата минатиот понеделник и барањето билет повеќе да се биде сведок од актерското деби на учениците во ЦК Марко Цепенков, предизвика претставата да се репризира. Подготовката на “играта” на гимназијалците е проектна активност по македонски јазик под водство на професорот Диме Настоски.

Loading