ГОДИШЕН КОНЦЕРТ

Во понеделник

Годишен концерт ќе одржи музичкото училиште во понеделник во ЦК “Марко Цепенков”. Ќе настапат хорот и наградените ученици. Ќе свират талентираните на пијано, виолина, флејта кларинет, кавал, тапан, гајда… На програмата ги имаат Бах, Хајдн, Моцарт, Шопен, Влахов, Менделсон, Прокофјев, па и народни ора. Ќе покажат што научиле и за што освоиле државни награди.

Loading