И ПЕСНА И ГРИЖА ЗА ПРИРОДАТА

Со песна, свирка и танц младите од УНМС на ВМРО ДПМНЕ, го одбележаа 21 март, денот на пролетта. Убаво се забавуваа и дружеа низ свирката на две музички и една танцова група. Според иницијаторот Антонио Талески, еко хепенингот беше можност младите да ги покажат своите музички и танцови квалитети, но и да потсетат дека низ песна и музика се совладуваат сите проблеми, дури и еколошките. Посочуваат дека сите заедно, од најмлади до најстари, треба да се грижеме за зачувување на природата.

Loading