ДРУГАРСТВОТО ВО ДЕТСКИОТ СВЕТ

Две “дечиња”, убави ангелчиња. Покрај дружбите на училиште со книгите, компјутерите и соучениците знаат да се забавуваат и да се докажуваат. Момчињата итри. Се докажуваат преку туркање на рацете да ја измерат силата? Но, со насмевка. Рацете се пријателски подадени. Каква е нивната порака. Шаховска, компјутерска логика или умна детска главичка. “Насмевката” на нивното лице одговори без прашалник. Другарството мостови гради и урива. Нема сила која може да кине цврсти врски од детството. РАКУВАЊЕТО потсети на едно време, кога тоа беше симбол на знаење, слога и дарежливост на сила и моќ.

Loading