ТАМБУРА ЕЧИ КАЈ МАРЈАН

Со девет години Марјан Секулоски е воспаленик на песната, инструменталките, на музиката. Две години свири на реткиот инструмент, карактеристичен за посебни етникуми – тамбурата. Знае на хармоника да ги свири беспрекорно добро и народните ора, песните. Татко ми свири. Омилен инструмент ми е тамбурата. Измислувам песни и сум среќен – вели Марјан.

Loading