КОМБИНАЦИИ ЗА ЧУДА

Величе Петрова е паметна и убава девојка. Хемијата и е омилен предмет. Виси – капи во новата лабараторија на хемиското училиште. Хемикалиите, тајната на елементите во природата кои може да бидат корисни или не, нивно испитување и практично применување во животот, кај Величе поттикнуваат да продолжи на факултет. Овдешната теоретска и практична поткрепа и е како занает кој потоа ќе го кали во некоја институција. Знаење добива за пекарските тајни, а потоа може да советува за здрава исхрана, комбинација на јадења, но можеби ова е скок кон тајните на медицината. Кој знае!

Loading