ЖИВОТОТ Е ПОЕЗИЈА

Ангела Димоска, Тамара Илиоска и Фросина Кузманоска, успешно леат стихови. Кога ќе седнат да пишуваат, забораваат на себе. Се внесуваат во тајните на пишаниот збор, плетејќи текстуален “џемпер” за топла љубов. Инспирација им се сплетките во животот, секојдневните случувања, другарувања, љубовта, природата… И наставниот кадар во “Добре Јованоски”, каде се седмооделенки велат дека има искри на поетски израз во нов.

Loading