ХРИСТИЈАН

Глеј како од заседа ѕирка

со насмевка на лицето

и со љубов во очите.

Се извива како глас од славеј

ме гушнува и се радува.

Се радуваме и двајцата.

Кој повеќе се радува , тој или јас.

Ме заробила преѓата на детството.

Мило немој брзо да ми пораснеш.

Дедо сака подолго да си игра,

со тебе да се радува.

Песнава е мала,

ама љубовта кон тебе е голема.

 

Киро Јонзоски,

пензиониран професор

Loading