ВЕЧНА ЉУБОВ

 

Љубовта е без граница и нема правила,

Таа на секој човек без себичност е дарена.

 

Љубовта хумана , треба да се дари,

Таа не се купува или продава со пари.

 

Љубов себична не треба да има,

Само добрата треба да се прима.

 

Љубовта јаи ма наскаде во светот,

ќе живее и трае, се додека е векот.

 

Елеонора Узелац,

ОУ,,Кочо Рацин,,

Loading