ОУ,,БЛАЖЕ КОНЕСКИ” ГО СЛАВИ ПАТРОНОТ

Основното училиште “Блаже Конески” кое со пиетет го носи името на литеретурниот деец Конески, денеска на патрониот празник преку литературно читање ќе се потсети на еден од творците на граматиката и неговите заслуги за македонскиот јазик. Во негова чест ќе се положи свежо цвеќе во спомен домот на Блаже Конески во селото Небрегово. Свечена академија по тој повод е во 12 часот во Народниот театар “Војдан Чернодрински”.

Loading