ОСМООДДЕЛЕНЦИ – ТЕКСТОПРВЕНЦИ

Учениците од 8 – а, б, и г, од ОУ “Кире Гаврилоски – Јане” збрале грст награди за рецитирање, за литеретура од разни натпревари. Најдоминантни се добиените на општинско ниво. Градската библиотека им го признала трудот, ангажманот и талент за рецитирање, за раскази и за поезија. Валерија, Фросина, Афродита, Елена, Теодора, Ена, Елеонора, Марија, Галена, Стефанија, Ивана, Ангела, Христина, Марија Паноска, Елена Бојческа се надарените, кои весело се наредија и за фотографирање. Ветија! Дел од творбите да ги доближат до читателите на Зенит.

Loading