ИЗВИДНИЧКА ,,ПРСТОМАНИЈА,,

Неколку извидници, членови на прилепскиот одред “Еригон”, учат да врзуваат јазли на јажиња, како пуфки на Паркот на револуцијата. Знаење, умеење и вештина им се потребни да се движат и релаксирано низ просторот и време, без некој слободата да им ја земе. Ехо да се разлева низ планинските шуми, логорски чад да стигнува до небесни височини. Извиднички песнопојки, со лесни акорди на гитара да леат, и песна ведра, со глас на душа стара.

Loading