ШТО Е ПАТЕКАТА НА СЛАВНИТЕ?

Ученици одделението на наставникот од Петар Макалоски.од ОУ “Кочо Рацин” во есенски октомвриски ден се прошетаа до ЦК “Марко Цепенков”. Секоја година посетуваат институција поврзана со културата, корисна за детската меморија. Ја посетија изложената галерија, им оддадоа почит на славните кои се забележани на патеката со месингани имиња. На третооделенците не им беше јасно што е патека на славните и што значат тие за градот и историјата. Ова е чекор за нивниот образовен декор. Го посетија и Зенит. Посетуваат и медиум. Љубопитни и искрени се претставија, кажаа нешто за учењето. Наставникот кажа дека се таленти за пишаниот збор. Сања пишува многу. Таа е талент и се стреми да биде поет. Талентираните ученици срамежливо кажаа дека најмногу пишуваат за наставник. Предавањата им биле инспирација за детското око.

Loading