ИНСПИРАЦИЈА Е ЉУБОВТА, А УТЕХА ПРОЗАТА

Sokoloska so debitanskata kniga

„Михаил“ е првенчето на Мартина Соколоска, ученичка во втора година во здравствената струка – медицинска сестра во СОУ „Ѓорче Петров“ промовирана во училишната библиотека под менторство на Билјана Тинтоска. Кон книгатата се осврнаа поранешните ученички, Ирина Тумбовска и Ивана Блажеска.

Дебитантската книга е дел од најтесниот избор на конкурсот на издавачката куќа Восток за поддршка на млади талентирани творци. Инспирација за прозата í се љубовта и животот.

– Страниците се полни со чувства. Потсетувам дека силните емоции не можат да заминат туку така, ами остануваат длабоко врежани во нас – вели младата авторка

Љубовта кон медицината нема да го запре нејзиниот творечки порив, оти паралелно живеат двете љубови.        

{AG}405/promocija{/AG}    

Loading