ПО СТАПКИТЕ НА ТАТКО Ѝ

ОУ „Кочо Рацин“

NOSECKA Maher na tatamite - Sanja CvetkoskaСања Цветкоска, ученичка во ОУ „Кочо Рацин“, не само што реди петки во дневникот, туку и се „збогатува“ со медали и пехари како каратистка во категоријата кадетки. Со наследните гени на татко í, изведува подвизи на татамите.

timot od makedonija - desno Sanja CvetkoskaПо Државниот натпревар во Скопје, меѓу 15 учесници во категоријата 54 кг., освоила прво место. Тоа било карта за Балканското во Дубровник каде ја претставувала Македонија, во тимот за борби, заедно со Симовска, Гафури и Морина. И оттаму не се вратила со празни раце, туку со бронза и диплома.

zasluzeni nasmevkiТаа е член на КК Спорт 94.                                                                            

Loading