ДЕВОЈКИ ВЕШТО ВОЗАТ ТРАКТОР

СОУ „Орде Чопела“

Divjakoska i Stomnaroska ne samo sto znaat da vozat    traktor tuku i osvojuvaat nagradiИрена Дивјакоска и Ангела Стомнароска со професорот Камче Бошковски од СОУ „Орде Чопела“ ги докажуваа тракторските вештини на Државниот натпревар меѓу земјоделски претпријатија, индивидуални фармери, студенти и ученици во Карбинци, кај Штип. Дивјакоска умешно возеше и го освои првото место. Компетентноста на Стомнароска í донесе сребрен медал.

nagradenite od traktorskite natprevari so mentorot BoskovskiЗаедно се закитија со злато во женска конкуренција екипно. Менторот Бошковски истакна дека трите медали се дополнителен поттик за посветеност на земјоделската струка.  

Loading