ШТО НА ПРВО МЕСТО?

Животот е убав во било кој период од нашето живеење, но од многумина ќе слушнеме дека животот во средношколските клупи е најинтересен и незаборавен. Сара, Драгана и Милена од СОУ “Кузман Јосифоски – Питу” вака гои дожувуваат средношколските денови. На училиште одиме да научиме. У чењето сепак има предност – вели Милена.

– Дружењето пред сé – е погледот на Сара.

– На наша возрст треба да сме безгрижни и да се забавуваме – рече Драгана

Сакале или не, мора да признаеме дека најголем дел од средношколците живеат за дружење, забава и ноќен живот. Милена, Сара и Драгана најмногу одат во Мираж, Сикрет, а чести гости се и во пицеријата Грација. Покрај што ги обожуваа ноќните забави за викенд, дел од времето го минуваат, гледајќи телевизија. Со полно внимание го следат Македонскиот идол, а фаворит им е прилепчанецот Христијан Тодороски.

Loading