БЛАГОДЕТИ НА ЈАБОЛКОВАТА КИСЕЛИНА

kiselinaЈаболковата киселина е богато издание на јаболкото и најдобриот тип на оцет кој ја надминува конкуренцијата со незамислив број на здравствени благодети. Затоа треба да биде дел од секоја трпеза.

Повеќето видови по маркетите не содржат никакви важни нутрициенси. Содржината на благодетта е во здравата, свежа, органска ферментација на јаболковиот сок. При зреењето хранливите и лековитите својства на јаболкото се чувствуваат и се надополнуваат со новонастанати природни соединенија за зголемување на природната моќ на оваа течност.

Овој пијалок го стимулира метаболизмот за намалувањето на телесната тежина. Помога во намалувањето на шеќерот во крвта. Ги содржи витамините Ц, Е, А, Б1, Б2, Б6 како и бета-каротени и биофлавоноиди. Богата е со танини за дополнување на антиоксидансните ефекти. Од минералите се застапени калиумот, железото, флуорот, магнезиумот, калциумот, фосфорот и борот. Тие се важни за одржувањето на здрави коски и за стимулација на имуниот систем. Напитокот помага во отстранување на причините за дијареа.

Се пие една чаша вода со 1-2 лажички јаболкова киселина.

Loading