ПОБЕДНИЦИ ВО ФУДСАЛ

Фудбалерките од Мало Коњари

Zelba-za-sportuvanje---ekipata-od-Malo-KonjariЕкипата на ОУ „Страшо Пинџур“ од селото Мало Коњари под менторство на Иле Мишески го освои првото место на општинските натпревари во фудсал – женски, обезбедувајќи билет за регионалниот во Битола, идниот месец.         

– Силна е желбата да се спортува, зашто физичката култура носи здрава и успешна младина – вели наставникот Мишески.

Учествуваа сите основни училишта од градов, и од селата Мало Коњари, Тополчани и Канатларци. 

Loading