БОГОРОДИЦА ГИ ШТИТИТ РУДАРИТЕ

BogorodicaРударите од Мермерниот комбинат ја лсавата Богородица, оти од памтивек им е е заштитничка. И годинава ќе се соберат на манастирот Свети Димитрија во селото Селце да го одбележи празникот на задничката трпеза.

Празникот го одбележуваме со сите адети и обичаи за денот, со свечен ручек, со доделување награди и признанија. На помладите колеги им посакавме да имаат добро здравје и да се грижат за безбедноста при работа  – изјави Сашо Стојаноски, член на Синдикатот. 

Во Мермерен комбинат работат околу 350 рудари, кои и благодарат на Пресвета Богородица за штитеништвото. 

Loading