ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПРАЗНИК 11 ОКТОМВРИ, 2011 ГОДИНА

08.10.2011 ГОДИНА (САБОТА)

12.00 часот Примопредавање на противпожарна и спасувачка опрема на ТППЕ Прилеп (промоција на новата опрема со показна вежба) – Проект на Центарот за развој на Пелагонискио плански регион и Општина Прилеп, финансиран од Бирото за регионален развој

Плоштад „Методија Андонов Ченто”

12.45 часот Поставување на скулптури, централно градско подрачје

09.10.2011 ГОДИНА (НЕДЕЛА)

18.00 часот Фестивал „Ѕвездички”, ЦК „Марко Цепенков”- Финална вечер

10.10.2011 ГОДИНА (ПОНЕДЕЛНИК)

10.30 часот Отворање на манифестацијата „Денови на занаетчиството 2011” во Прилеп – „Фестивал на занетчиство и креативност”

Плоштад „Методија Андонов Ченто”

12.00 часот Парада на учениците од сите училишта во Општина Прилеп – формирање на македонското знаме

Булевар „Гоце Делчев”

12.30 часот Свеченост по повод успешното завршување на проектот за замена на столаријата во 10 училишни згради во Општина        Прилеп, финансиран од Европската Унија – ИПА фондови

Плоштад „Александрија”

18.30 часот ЦЕНТРАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА ПО ПОВОД ЈУБИЛЕЈОТ 70 ГОДИНИ ОД ПОЧЕТОКОТ НА НОБ

– Свечено отворање на Меморијалниот музеј „11 – ти Октомври”

– Откривање на споменикот на К.Ј. Питу

– Импровизиран напад на участакот

– Огномет

20.00 часот Концерт на НУ„Танец” – Ансамбл на народни игри и песни на Македонија во ЦК ,,Марко Цепенков,,

11.10.2011 ГОДИНА (ВТОРНИК)

10.00 часот Положување свежи цвеќиња пред споменикот на Методија Андонов Ченто

10.30 часот Положување свежи цвеќиња на Могилата на Непобедените и Алеата на народните херои

11.30 часот CAR SHOW – Бул. „Гоце Делчев”

12.00 часот Свечена академија по повод 70 години од почетокот на НОБ

Собраниска сала – Општина Прилеп

19.00 часот Свечена манифестација „Денови на занаетчиство 2011 во РМ”, хотел „Кристал Палас”

Loading