АНТИБИОТИК – ЧУДО И ЗА ДОКТОРИТЕ

Мед со куркума

Куркумата е најраспространетиот зачин на светот. Се користи во кујната поради единствениот вкус. Се ползува и во природната медицина. Се користи за отстранување на дигестивни пречки, рани, проблеми со желудникот и цревата, мали исеченици и повреди на мускулите.

Мноштво се лековитите дејства за здравјето. Содржи куркумин со способност да ги намалува воспаленијата и да лекува многу дигестивни пречки. Помага во спречувањето на ракот. Изобилува со антигабични и антибактериски својства кои помагаат во борбата против бројни болести. Помага при силни воспаленија. Ја заштитува нашата ДНК. Влијае врз 700 гени и лекува повеќе од 160 здравствени проблеми. Куркумата помага во лекувањето на црниот дроб, проблеми со белите дробови и дишењето, автоимуни пореметувања и невролошки проблеми. Ја подобрува функцијата на мозокот. Многу се силни антиоксидативните и антиинфламаторните својства, кои помагаат во лекувањето на многу видови на рак, како што се на желудникот, дојката, белите дробови, црниот дроб и дебелото црево. Куркуминот ги остава недопрени здравите клетки, а ги уништува само малигните.

Ефектот е подобар во комбинација со мед. Потребни се 1 лажица куркума во прав и 100 г. мед. Се мешаат состојките во тегла и се консумираат по една мала лажичка на секој еден час за настинка. Следниот ден се зема по една лажичка на секои два часа. Следниот по лажичка трипати на ден. Смесата не се голта веднаш, туку полека да се топи во устата.

Loading