ВАРЕНОТО ЦВЕКЛО Е НАЈЕФИКАСНИОТ ЛЕК ЗА МРСЕН ЦРН ДРОБ

Цвеклото е коренест зеленчук. Преполно е со хранливи растителни влакна, витамин Б9, манган, калиум, железо и витамин Ц. Цвеклото го намалува крвниот притисок Го намалува ризикот од срцеви заболувања. Ја подобрува снабденоста на организмот со кислород, издржливоста и перформансите од вежбањето. Има малку калории и масти. Содржи состојки за бројни здравствени придобивки. Најефикасниот лек е за мрсен црн дроб и за дебело црево.

Со годините метаболизмот забавува. Телото станува ранливо и подложно на болести. Но, важна е грижата да не се наруши здравјето. Луѓето страдаат од замастен црн дроб поради лошите животни навики. Нашите претци лесно го пронашле одговорот во природата. Првиот симптом со цревата е малаксаност, слаба функција на црниот дроб, намален вид. Од голема помош е цвеклото. Растителните влакна го чистат дебелото црево преку исфрлање на сите токсини. За тоа се потребни 3 главици цвекло, 2 главици лук, маслиново масло, оцет и малку сол. Се лупи цвеклото и се вари 10 минути во тенџере додека омекне. Се сецка на тркалца или може да се изренда. Истото се прави со лукот, па се додава во цвеклото. Потоа се додава малку маслиново масло, оцет и се соли по вкус. Подготвената салата се служи веднаш. Секојдневното консумирање на оваа салата го чисти дебело црево, мрсниот црн дроб и го поправа видот.

Loading