УНИШТУВАЧНА СИТЕ ВИРУСИ, КОРИСЕН ПРОТИВ ЧУМАТА

Лекот од средниот век за борба против чумата се состои од оцет во кој е натопена жалфија, мајчина душичка, лаванда и рузмарин и како додаток е лукот. Во оцетот може да се додадат пелин, нане и слично.

Тајната е во лековитите билки. Со оцет во кој биле натопувани жалфија, тимијан, лаванда, рузмарин и други лековити билки се премачкува телото. Во иновираниот рецепт се  додава и лукот, познат како антисептик. Рецептурата претрпувала измени. И се додавале и одземале состојки.

Сличен е и наследениот рецепт на американските индијанци. Тој содржи неколку видови на ѓумбир.

Потребни се ѓумбир, лук, рен, црвен кромид, лута пиперка и оцет од диви јаболка. Сите состојки во еднакво количество зреат во оцет од диви јаболка. Добиената киселина ги уништува сите вируси и бактерии, ги намалува триглицеридите за две недели и целиот организам закрепнува. Се користат еднакви делови кои се стават во тегла исполнета со две третини од билките. Состојките треба да бидат ситно исечкани, а потоа да се прелијат со оцет од диви јаболка, а не од питоми. По потреба се додаваат уште состојки или оцет. Теглата не се отвора до крајот на зреењето или три месеци. Може да се користи по еден месец. Се чува на темно и секојдневно се протресува неколку пати. Се дозира по трипати дневно по 100 мл.       

Ефектите се видливи за неколку дена. Се подобруваат сите параметри за неколку седмици. Смесата е одлична против астма и бронхитис, вируси, бактерии. Се комбинира со масло од диво оригано. Заедно нема болест која не може да се совлада.

Loading