СТАС И ГЛАС

Rada ManojlovicРада Манојловиќ

На претпоследната вечер, ќе настапи девојката запаметена од учеството во жири во едно од музичките реални ТВ шоу-а, Рада Манојловиќ. На натпреварувањето на Гранд стигнала до финале, освојувајќи ги слушателите со прекрасниот глас, убавината и харизмата. Зтоа била втора. Ја добила првата песна во кариерата, Никада више. Дополнително се прославивла со песната Како боле усне неверне. Но, најголем бум предизвикала со Боље она него ја, која е нејзиниот прв голем хит. По трите чекори, стекна репутација на славна пејачка. Најславен момент í е во 2010 година, кога прави дует со Саша Матиќ и снимката Мешај, мешај. Песната стана најпознат хит на Балканот, а Рада засекогаш ја врежа во историјата на балканската естрада.

Интересна, згодна, убава… тоа се само дел од оние неколку нешта како накусо би ја опишале познатата српска пејачка која рака на срце секогаш кога и да гостувала во Македонија правела незаборавни  забави. Препознатливите хитови ќе остават малкумина рамнодушни. 

Loading