КРИГЛА СО СКА И ПАНК

Самостални референти

Samostalni referenti

Од формирањето на Самостални референти во 1996 година, енергичните свирки на десетчлениот состав привлекуваат сé повеќе фанови на нивниот музички израз и љубители на неуморниот “сканува”. Звукот е автентична, танцувачка мешавина од ска и панк музика, засилена со виолина и хармоника, инструменти кои не се вообичаени во овие музички правци. Стилот го нарекуваат “Белград Турбо Ска”. Покрај критиките за “опасните текстови” за лудото време во Србија, не се откажуваат од музиката. Поради критичките текстови, не успевале да најдат издавач кој нумерите ги сметал за “погодни”. Но виделина видел дебитанскиот албум “The GreaTESTIS Hits” по 16 години. Албумот сниман четири години, има 19 песни што се пресек на 15 години свирење.

Loading