ПОЧИТ ЗА БОРКА ТАЛЕСКИ

Pietet za patronotПо повод 74 годишнината од загинувањето на Борка Талески, делегации на Сојузот на борците, градската болница и градската библиотека, што го носат неговото име, положија свежо цвеќе на Могилата на непобедените и на бистата во Алејата на народните херои.

Талески е роден во 1921 г. во Прилеп, а загинал на 2 март 1942 година во месноста Чашка, во близина на селото Плетвар.

Loading