Панцири и шлемови за ирачката полиција

Наменската фабрика Еурокомпозит или 11 Октомври го дочекува Празникот во надеж дека ќе успее да ја преброди кризата. Аргументите за оптимизмот се гледаат во податоците дека компанијата заштитила со панцири и шлемови дел од полициските единици на Ирак. Наша безбедносна опрема носат дел од полициите на Саудиска Арабија и Хрватска. Не е исклучено и косовските и босанските безбедносни сили да набават балистичка заштита, откако фирмата е избрана за најповолен понудувач. Се очекува завршувањето на роковите за жалби на тендерите. Директорот на Еуркомпозит Никола Лучески е оптимист за перспективите, зашто веќе се склучени два договори со МВР и со Министерството за одбрана од по 500 илјади евра. Имаме доста работа, ама и потешкотии, оти немаме доволно обртни средства за репроматеријали да го завршиме договореното производство. Се надеваме дека ќе бидат делумно авансирани договорите со министерствата – вели Лучески. По десет години пласиран е дел од производствениот наменски асортиман за една соседна земја. Тестовите се покажаа успешни и в година очекуваме раст на пласманот- вели Лучески.

Loading