ШТЕТИ ОД ГРАД ОД 1,5 МИЛИОНИ ДЕНАРИ

Штетите од јунското невреме изнесуваат 1,5 милиони денари. Ова го соопшти Мишко Ристески, претседател на Комисијата за проценка на штети. Невремето зафатило 106 хектари, од кои 45 под тутун, 18 под пченица, 21 со пипер, 3,6 хектари со јачмен, 13,4 со лозја и 4,1 хектари се овоштарници. Стручнаците оценуваат дека приносите ќе бидат помали за 20-30 отсто. Поголеми се штетите во Кривогаштани.

Loading