ТОМОГРАФОТ ЗА 16 ПРЕСЕЦИ

Профункционира новиот апарат за компјутеризирана томографија, кој содржи 16 детекторски реда, кои овозможуваас 16 пресеци за дијагностицирање во болницата. Тој е прв од ваков вид во Прилеп и втор по квалитет во Македонија. Новиот томограф е дел од опремата која изминативе месеци беше инсталирана во болницата, за која се вложени околу 1,2 милион евра.

Loading