СДУ СЕ СЕЛИ ВО ВМРО – ДПМНЕ

Претседадателот на Оптинската организација на СДУ Горан Јованоски поднесе неотповиклива оставка, поради слабите резултати на предвремените парламентарни избори. Тој објасни дека Партијата не понудила примамлива програма, а последните денови голем дел од членството преминало во ВМРО – ДПМНЕ, со што е оневозможено нормалното функционирање. Според Јованоски, изборите потврдиле дека граѓаните се задоволни од актуелната власт.

Loading