ЗЕЛЕНИЛО ОКОЛУ КАРПАЛАК

Хортикултурно се уредува комплексот околу споменикот Карпалак. На просторот со зелени површини се садат украсни растенија кои ќе го зголемат впечатокот за убавиот изглед на платото. Многу брзо, според најавите, треба да заврши целосното уредување околу споменикот.

Loading