ПРИЗНАНИЈА ЗА ДЕВЕТ КРВОДАРИТЕЛИ

На девет крводарители, кои ја пружиле својата рака да спасат нечиј живот, повеќе од 50 пати, градоначалникот Марјан Ристески им подели благодарници и плакети за денот на крводарителите 17 март. Тој ги пофали луѓето со големи срца, кои прават благодарни чинови, и порача дека нивните примери се поттик за хуманост. На приемот се истакна потребата од омасовување на акциите за дарување крв.

Loading