ФЛАЕРИ ЗА ПОНЕЖНИОТ ПОЛ

Локалниот клуб на жени на СДСМ

Први кои излегле јавно на улиците да се борат за правото на глас на жените биле социјалдемократките. Социјалдемократијата историски е поврзана со борбата за правата на жените. Освен што потсетија на фактите, флаери во форма на осмомартовски честитки со испишани права за кои се залагаат, поделија членките на Локалниот клуб на жени од СДСМ на плочникот. Тие се за современ свет во кој жените и мажите се раѓаат еднакви.

Loading