ЦВЕЌЕ ЗА СЕКОЈА ЖЕНА

Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ

Одбележувајќи го Меѓународниот ден на жените, 8 Март, активистките од Унијата на жени на ВМРО – ДПМНЕ на сите припаднички на понежниот пол, кои во вторникот минаа по плоштадот, им подарија цвеќе и честитки. Со овој гест им го честитаа празникот на жените, кои се симбол за чесност, истрајност и храброст, сила и љубов, бидејќи жената е архитект на општеството. ВМРО – ДПМНЕ понатаму ќе се бори за задржување на рамноправноста меѓу мажите и жените.

Loading