НСДП САМА НА ИЗБОРИ

“На претстојните избори, без оглед кога ќе бидат ќе одиме самостојно. Нема да коалицираме со ниту една опозициска партија. Се договоривме со опозициските партии да не се напаѓаме, оти ќе ја уриваме власта – изјави лидерот на НСДП Тито Петковски на трибина во Прилеп. Според Петковски, опозицијата ќе излезе на избори, само доколу се исполнат поставените услови. Да се реши со А1, бидејќи сметаме дека треба да се даде слобода на изразување. Таа е единствената опозициска телевизија на која можеме да го изнесе став и да промовираме програмата. Да се договориме за изборниот законик и за прочистување на избирачкиот список, може да се оди на избори. Сé е решливо, само треба да има волја – изјави Петковски.

Loading