ПАРК НА ЛИПИТЕ СПРОТИ ЛИПА

Се дотерува уште еден парк спроти хотелот Липа. Нова урбана физиономија, со тревнати површини, хортикултура, пешачки патеки, а наскоро и со урбана опрема, добива ова, до неодамна, запоставено парче во центарот. Уште некој да се сетеше да ја кренеше трафиката на поштата, просторот комплетно ќе се различеше во сјај и манир на естетика за вид и одмор. Како и да се, поради мноштвото липи, паркот веќе е наречен Парк на липите.

Loading