МРАВЈАЛНИК НА ПЛОШТАД

МРАВЈАЛНИК НА ПЛОШТАД

Топлото време извлече дел пензионери на плочник, да ги размрдаат коските и да се прошетаа, се видат со познаниците да разменат збор – два. Плочникот врие од народ. После празниците, џебовите се празни. Остана уште галежот на сончевите зраци, оти само тој е бадијала. Групирани во групи, гледаат сеир, се мајтапат и кршат зборови за високата политиката, за животот, за здравјето. Не попусто рекле: ,, Размислувај глобално, делувај локално,,.

Loading