ФАТЕН МАНИЈАК

Полицијата го фати прилепчанецот Д.Д. (21), оти нападнал осум малолетни девојки во октомви на повеќе улици. Според СВР Битола, тој ги задоволувал половите страсти на тој начин што со велосипед пресретнувал девојки, по што ги допирал или се соблекувал пред нив и се самозадоволувал. Нефицијалано напаѓачот имал блага ментална ретердација. Според Ѓоко Стрезовски, портпарол на СВР Битола, осомничениот имал осум напади на девојки на возраст од 12 до 17 години низ повеќе улици, а уште најмалку десетина други не го пријавиле. Некои девојки се бранеле, некои викале помош и бегале – вели Стрезовски. Полицијата тврди дека Д.Д. ги признал инкриминираните акти.

Loading