ЗДАНИЕ, КАКО БИНА?

             Дали овие темели, кои наликуваат на поткраната бетонска бина со столбови кои треба да крепат нешто се на гробница на војници, треба да се потврди. Меѓу храмот Св. “Благовештение” и Галеријата на икони, наоколу комбиниран мини детски еко – парк. Уреден простор со патеки со коцки – обоени како цигла, клупи за одмор нишалки за деца, контењери, мрежести канти за картони за чистота. И кренат авторитет, достоинство на жителите во околината … Дали ќе запее детски хор, ќе затанцуваат тинејџери, ќе рецитираат млади, ќе заплаче виолина на “позрели” од “бината” или пак ќе никне некој историски споменик, доследен декориран и накитен со уникатност за почит на војниците кои се верува дека почиваат тука.

Loading