УНИЦЕФ ГО ФАЛИ ПРИЛЕП

УНИЦЕФ го прогласи Прилеп за најдобра Општина меѓу 11 други, во спроведувањето на проектот “Општина по мерка на детето”. Локалната самоуправа отишла многу понапред во промоцијата и градењето институционални капацитети за реализација на проекти за деца – рече Кирси Мади, регионален директор на УНИЦЕФ. Таа дошла во Прилеп да го потврди вистинскиот пример како се реализираат проекти поврзани со децата. Од општината велат дека ги идентификувале потребите на децата кои сакале подобри услови за настава, детски паркови, патеки за ролери.

УНИЦЕФ ГО ФАЛИ ПРИЛЕП

УНИЦЕФ го прогласи Прилеп за најдобра Општина меѓу 11 други, во спроведувањето на проектот “Општина по мерка на детето”. Локалната самоуправа отишла многу понапред во промоцијата и  градењето институционални капацитети за реализација на проекти за деца – рече Кирси Мади, регионален директор на УНИЦЕФ. Таа дошла во Прилеп да го потврди вистинскиот пример  како се реализираат проекти поврзани со децата. Од општината велат дека ги идентификувале потребите на децата кои сакале подобри услови за настава, детски паркови, патеки за ролери.

Loading