МАРШ НА МИРОТ ОД УЧАСТАКОТ ДО МОГИЛА

Марш на мирот од Участакот до Меморијалниот парк “измаршираа” прилепските борци во знак на одбележување на светскиот ден на мирот. Без учество на невладиониот сектор се оддаде почит на борците кои ги дале своите животи за слободата и мирот. Меѓународниот ден на мирот се празнува од 2001 година, кога Генералното собрание на Обединетите нации ја донело Резолуцијата за одбележување на Денот на мирот.

Loading